Slepen
Menu
Sluiten

WDW ontvangt subsidie Horizon 2020

WDW Wijkaanpak ontvangt Europese subsidie uit het Horizon 2020 programma voor de uitwerking van een businessmodel voor de wijkgerichte verduurzaming van vastgoed.

Horizon 2020 en DistrictEES

De subsidie wordt verstrekt vanuit het Horizon 2020 programma, onder de werktitel DistrictEES, wat staat voor District Energy Efficiency Subscriptions. De gedachte achter de aanvraag is dat duurzaamheidsmaatregelen via een gefinancierd aanbod aan de vastgoedeigenaren wordt aangeboden, waarbij de investering via de besparing op de energierekening wordt terugbetaald.

Samenwerking met diverse partijen

WDW ontwikkelt het businessmodel in de komende drie jaar met drie gemeenten, drie woningcorporaties, energiecoöperaties, financiële instellingen en marktpartijen. De kern van het model is een gebiedsgerichte aanpak met een gefinancierd aanbod aan alle vastgoedeigenaren binnen de kaders van een totaalplan om de wijk aardgasvrij te maken.

Overstegen in Doetinchem

Het businessmodel wordt uitgewerkt aan de hand van een aantal pilots. De eerste daarvan is de wijk Overstegen in Doetinchem waar we starten met de energetische verbetering en renovatie van 240 huurwoningen en 48 koopwoningen.

Waarde in de wijk

Het model biedt ruimte aan slimme energetische verbeteringen, circulariteit en lokale energieoplossingen. De aanpak zorgt er voor dat de klimaatdoelen sneller behaald worden en dat wijken socialer, groener en mooier worden.