Slepen
Menu
Sluiten

Specialist in wijken aardgasvrij maken

Wie is WDW

WDW maakt wijken aardgasvrij. Dat is onze missie. Op die manier dragen we bij aan het verduurzamen van de gebouwde omgeving, onze leefomgeving. Onze tools zorgen voor inzicht in de wijk, de woningen en de stand van zaken op energetisch gebied. Met onze partners zorgen we voor een gefundeerde aanpak van het woningbestand. Op die manier ontstaat er een plan van aanpak waarin duidelijk is welke stappen in welke fases doorlopen moeten worden om uiteindelijk aardgasvrij te zijn.  Door inzet van onze methodiek kunnen projecten geformuleerd worden en uitgevoerd.

Samenwerken met WDW

Het ontstaan van WDW

WDW is ontstaan in 2013 als ketensamenwerking tussen Wolters Vastgoedonderhoud, Van Dorp Installatietechniek en bouwbedrijf Van Wijnen.

Via deze keten verduurzaamde WDW complexen voor woningcorporaties in het hele land. In de periode van 2013 tot 2021 heeft WDW 2234 sociale huurwoningen verduurzaamd waarbij 6255 energielabelstappen zijn gemaakt.

Door deze ketensamenwerking merkten we dat er meer kwaliteit opgeleverd kon worden, en daardoor een grotere bijdrage kon worden gerealiseerd aan het verduurzamen en aardgasvrij maken van de gebouwde omgeving. Daarbij kwamen we erachter dat als we de opgave konden verbreden, we nog meer impact konden maken. Verbreden door bijvoorbeeld ook particuliere woningeigenaren verduurzamingsmaatregelen aan te bieden of verduurzaming van maatschappelijk vastgoed mee te nemen in de uitvoering.

Deze verbreding van de opgave paste goed bij de uitwerking van het Energieakkoord waarbij de focus van een sectorale aanpak verschoof naar een wijkgerichte aanpak.

Om goed te kunnen aansluiten bij deze wijkgerichte aanpak is in 2019 door WDW  een Europese subsidie aangevraagd om een wijkaanpak te ontwikkelen gericht op verduurzaming van vastgoed van alle eigenaren. Dat hebben we gedaan aan de hand van drie wijken en samen met drie corporaties en drie gemeenten en netwerkbedrijf Aliander en overige kennispartners. De subsidie hebben we gekregen en we zijn met deze wijken aan de slag.

Vanwege het vertrouwen in de wijkgerichte aanpak en om verdere groei hierin mogelijk te maken heeft in 2021 Van Wijnen de aandelen van Wolters en Van Dorp overgenomen. Daarmee is Van Wijnen enig aandeelhouder geworden van WDW.

Na deze overname is de wijkgerichte aanpak doorontwikkeld naar een innovatieve, data-gedreven aanpak waarmee wijken aardgasvrij kunnen worden gemaakt. Hierbij nemen we nog steeds de verduurzaming van het corporatiebezit als vertrekpunt.

De portefeuille van WDW is gegroeid naar wijken in Gelderland, Overijssel, Groningen, Drenthe en Friesland.

Neem contact met ons op

Benieuwd wat WDW voor u en uw organisatie kan betekenen? Of wilt u graag meer weten over de integrale wijkaanpak? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen binnen 48 uur contact met u op!