Slepen
Menu
Sluiten

Van Wijnen verder met HAL als nieuwe eigenaar

Van Wijnen heeft op 3 juni 2020 een overeenkomst getekend om de onderneming over te dragen aan nieuwe aandeelhouders met als doel om de grensverleggende ambities voor groei en vergaande digitalisering en industrialisering van het concern verder vorm te geven. Met Van Wijnen als 100% aandeelhouder van WDW, maakt WDW deel uit van deze overname.

HAL Investments

HAL Investments B.V. (“HAL”) heeft een overeenkomst getekend om, gezamenlijk met management van Van Wijnen, alle aandelen over te nemen van de huidige eigenaren grootaandeelhouder en grondlegger van het huidige bedrijf Klaas de Leeuw en Rabobank. HAL heeft reeds investeringen in bedrijven zoals Boskalis, Vopak, SBM Offshore, GrandVision, Coolblue, Broadview (het moederbedrijf van onder andere Trespa, Arpa en Formica) en Timber and Buildings Supplies Holland (het moederbedrijf van Jongeneel en PontMeyer).

Van Wijnen

Met Van Wijnen heeft HAL een gezond en toekomstbestendig bedrijf overgenomen met fors groeipotentieel, een uitstekende visie op duurzaam, circulair bouwen en met aantoonbare resultaten op het gebied van maatschappelijke betrokkenheid.

Van Wijnen is een oer-Nederlands bouwconcern actief in gebiedsontwikkeling, projectontwikkeling, woningbouw, renovatie en transformatie en vastgoedbeheer. Het concern is vertegenwoordigd in meerdere domeinen, waaronder (sociale) woningbouw, utiliteit/kantoren, de zorg, het onderwijs en recreatie.